Bratislavčanovi za drogy hrozí až 10 rokov

06.10.2013 Bratislava

Trest odňatia slobody v trvaní 4 až 10 rokov hrozí v prípade preukázania viny 36-ročnému Romanovi z Bratislavy, ktorého vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V na podklade dôkaznej situácie obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi v súbehu s prečinom ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.
Podľa doterajšieho vyšetrovania obvineného kontrolovali príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Bratislave včera v nočných hodinách na čerpacej stanici na Dolnozemskej ulici v Bratislave. Bratislavčan viedol osobné motorové vozidlo továrenskej zn. Škoda Octavia, s ktorým vošiel do protismeru. Pre podozrenie z priestupku policajti vodiča predpísaným spôsobom skontrolovali, pričom počas kontroly jeden z členov hliadky spozoroval v odkladacích priečinkoch palubnej dosky vozidla zelenú sušenú rastlinu.
Nakoľko vzniklo podozrenie z protiprávneho konania, policajti muža vyzvali k dobrovoľnému vydaniu vecí pochádzajúcich z trestnej činnosti. Po zákonnom poučení a výzve muž policajtom dobrovoľne vydal 1 ks malej čiernej tašky, ktorej obsahom boli 2 ks krabičiek od magnéziových tabliet, 1 ks priesvitný sáčok, 1 ks zatavená striekačka a 1 ks sáčok z igelitky, všetko s obsahom bielej kryštalickej látky. Vzhľadom na to, že vzniklo podozrenie, že ide v tomto prípade o drogy, policajti podozrivý materiál zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. Predbežné výsledky skúmania potvrdili, že zaistený materiál je metamfetamín.
Z celkového zaisteného množstva metamfetamínu by bolo možné vyrobiť najmenej 430 obvykle jednorazových dávok drogy. Na základe zistených skutočností podozrivého muža policajti obmedzili na osobnej slobode a za účelom zistenia požitia návykovej látky eskortovali do jednej z bratislavských nemocníc. Tu sa však muž i napriek poučeniu odmietol podrobiť odberu krvi a moču. Vyšetrovateľ PZ po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby. V súčasnosti sa obvinený muž nachádza v cele policajného zaistenia, kde zotrvá až do rozhodnutia súdu o jeho vzatí do väzby.
 

Vyberte región